Skiferie i Sverige

Allerede få timer inde i Sverige begynder de første små skiområder at dukke op, hvor du kan tage på skiferie i Sverige.

Den korte transporttid til mange skidestinationer i Sverige er medvirkende til at mange danskere hvert år vælger netop det land til deres skiferie.

Hvis man vælger en skiferie i Sverige, har man alle muligheder;

Er du nybegynder, eller har du børn med, der skal lære at stå på ski, findes mange gode destinationer i Syd- og Vestsverige.

Tager man derimod til Nordsverige venter de største fjelde og mange vilde ski-oplevelser.

Om du er til langrend i den flotte natur, alpint skiløb, en masse børnebakker, eller uberørte snelandskaber i off-pisten er Sverige noget for dig.

Skiferie i Sverige med børn

Sverige er et godt valg, hvis det er vigtigt, at der er skiskoler til børnene. Her er det muligt at få enten danske eller skandinaviske skiundervisere. Yderligere er der gode muligheder for at bo direkte på pisten i en hytte, hvor ski in & ski out gør det let for hele familien at komme til pisterne uden skibusser og gåture med tungt udstyr.

Nogle af de mest populære familiedestinationer er Idre Fjäll, Branäs, og Lindvallen i Sälen.

Områderne i Sverige er alle mindre end i alperne, men har man børn med er det muligt hele tiden at være tæt på børneområdet, men samtidigt at kunne være på de blå, røde og sorte pister, hvor de voksne kan få mange timer til at gå.

Idre fjäll

Idre Fjäll er danskernes foretrukne destination, når børnene er med. Her er 28 km. pister, og et stort område for børn. Hvis man er til langrend eller slalom er Idre Fjäll også et godt valg.

Branäs

Branäs ligger kun 400 km. fra Göteborg, og her er snegaranti i hele vintersæsonen. Her er gode muligheder for brede piste samt piste, der åbne om aftenen, når det er mørkt.

Branäs er kåret som Sveriges bedste skiområde for børnefamilier i mange år i streg, og det er ikke forkert. Her er mange aktiviteter, eksempelvis er her en kælkebakke og mange gode nybegynder- og børneområder.

Lindvallen

Lindvallen er en del af det meget populære skiområde Sälen og Högfjellet.

Lindvallen byder på 40 km. piste til alle niveauer. Det er derudover muligt at få et udvidet liftkort til både Sälen og Högfjellet, så du på den måde får over 250 km. piste at boltre dig på.

Lindvallen har desuden Europas største sammenhængende børneskiområde, så her kan alle familiens medlemmer få en skiferie, uanset niveau og erfaring er det muligt hele tiden at være tæt på børneområdet, men samtidigt at kunne være på de sg de populære kælkeaftner kan nævnes.

En skiferie i Sverige i langrendssporene

Det er oplagt at vælge en skiferie i Sverige, hvis du ønsker at nyde den flotte natur på langrend.

I hele Sverige finde mere end 3800 langrendsspor, der kan bruges af alle – lige fra nybegyndere til de mest erfarne langrendsløbere. Dalarna i Midtsverige samt en lang række destinationer i Nordsverige besøges hvert år af utallige langrends-elskere.

Hvad end du skal have børnene med på ski, er til flot natur på langrendsski, eller til de bredde alpine pister, er en skiferie i Sverige noget for dig.

Foruden de mange ski- og snowboardmuligheder, byder Sverige også på en lang række andre aktiviteter som hundeslædeture, vandring på hesteryg og kvalitetstid med familien i de svenske hytter direkte på pisten.