Skiferie i Østrig

Skiferie i Østrig er meget populært og besøges af flere tusinde danskere hver sæson. Der findes omkring 8.000 landsbyer i Østrig med en eller flere skilifter, hvilket kan være med til at give dig et indtryk af, hvor stort skisport er i Østrig.

Mange af de populære skisportssteder er beliggende i vest- og central Østrig, hvilket giver dig mulighed for at komme på skiferie med ‘kun’ 10-12 timers kørsel, hvis du gerne vil ned til Alperne på din næste skiferie.

Jägertee og Glühwein

Tager du på skiferie i Østrig, er der gode chancer for at finde hyggelige restauranter, fænomenale afterski fester og mange spændende skiområder. Det er også i alpelandet, at du kan finde lokale specialiteter som Gullasch, Germknödel, Flügel, Jägertee og Glühwein på de mange hyggelige restauranter, der både kan findes på pisterne og nede i dalene.

En ting er dog helt sikkert – I Østrig har man forstået konceptet med afterski efter dagens skiløb og den gode stemning er også en væsentlig grund til at mange vender tilbage, når det endnu engang bliver tid til skiferie.

Danske favoritter steder i Østrig

Størstedelen af de danske skirejsebureauer arrangerer skiferier til mange forskellige skidestinationer i Østrig. Det er med god grund – Østrig er nemlig (kun overgået af Norge) i toppen af listen over danskernes favoritlande, at tage på skiferie i.

Danskernes suveræne favoritdestination i Østrig er Wagrain. Wagrain har nemlig mere en dobbelt så mange danske besøgende på skiferie end listens nummer to, som er Bad Gastein. Årsagen til dette kan være den relativt korte transporttid fra Danmark, flere danskejede hoteller samt en del danskejede ferielejligheder.

De bedste skiområderne

Der findes rigtig mange skiområder i Østrig og næsten hver en landsby i Østrig har sit eget enten større eller mindre skiområde. Men der findes også flere separate skiområder, der arbejder sammen omkring hele skiområdet, så det bliver til et større sammenhængende skiområde, hvor liftkortet virker til alle skilifterne, der hører til de enkelte områder.

Ski Amadé

SkiAmadé er det største sammenhængende skiområde og skiforbund i Østrig. Med et liftkort til Ski Amadé kan du komme vidt omkring i mange forskellige områder.

Både nogle der er sammenhængende, men også separate områder, der indgår i SkiAmadé. Herunder kan du se hvilke underområder, der alle hører til Ski Amadé:

  • Salzburger Sportwelt: Flachau, Wagrain, St. Johann im Pongau/Alpendorf, Zauchensee, Kleinarl, Radtstadt/Altenmarkt.
  • Schladming-Dachstein: Planai-Hochwurzen, Hauser-Kaibling, Ski-Reiteralm, Ski-Fageralm, Dachstein-Gletscher, Galsterberg, Ramsau, Stoderzinken
  • Gasteinertal: Bad Gastein, Sport Gastein, Grau Kogel,
  • Hochkönig: Maria Alm, Dienten, Mühlbach
  • Dachstein West: Gosau, Annaberg og Russbach.
  • Europa Sportregion: Kaprun/Kitzsteinhorn, Schmittenhöhe/Zell am See og Maiskogel
  • Skiwelt Wilder Kaiser: Scheffau, Hopfgarten, Going, Ellmau, Söll, Itter, Brixen im Thale og Westendorf.