Skiferie i Italien

Italien er et yndet rejsemål for mange danskere. Med skidestinationer som det store område Canazei, det altid snesikre og børnevenlige Livigno, og den tidligere OL-værtsby Sestriére, er en skiferie i Italien et godt bud på din næste skiferie.

Mere end bare skiløb

Mange vælger at tage på skiferie i Italien for at opleve det ægte Italien, der har et udsøgt køkken, udsøgte vine og et mildere klima. Når du har klikket skiene af om eftermiddagen er Italiens hyggelige byer en oplagt mulighed at besøge.

Danskernes favoritdestinationer

Den kendte skidestination Canazei er en del af det kæmpestore skiområde, der hedder Dolomiti Superski, der med sine 1.200 km. Pister, uden sammenligning er det største sammenhængende skiområde i hele Italien.

Alle 1.200 km piste kan benyttes med det samme liftkort. Og det selvom de mange kilometer piste er fordelt over flere skiområder, hvor de mest kendte er Val di Fassa, Val Gardena, Alta Badia, Cortina d’Ampezzo og Kronplatz.

Livigno – et børnevenligt område

Livigno er et af danskernes foretrukne rejsemål, når der tales om skiferie i Italien. Det er et mindre skiområde med omkring 100 km. piste, men fortvivl ikke.

Livigno er en rigtig hyggelig by med en god atmosfære, belliggende i en dal, hvor hele familien kan få en god ferie med deres gode børneområde med mange grønne og blå skibakker med danske skiskoler, og deres hyggelige restauranter og butikker i byen.

Livigno kan dog mere end at være en familiedestination, da byen også er kendt for at have gode afterski steder og gode pister for de mere erfarne skiløbere.

Livigno er altså et sted for alle, hvor du har muligheden for godt skiløb uanset niveau kombineret med gode restauranter, tax-free shopping i hele byen og gode afterski steder for dem, der vil det.

Tilgængeligt med både bil eller fly

Mange danskere tager bilen på skiferie, men også hvis du skal med fly, er det en mulighed, hvis du vil på skiferie i Italien. Der er en lang række skidestinationer tæt på Italiens lufthavne:

Områderne Bardonecchia og Sauze d’Oulx ligger kun en times kørsel fra Torinos internationale lufthavn, og fra både Nice og Torino lufthavn er der kun et par timers transport førend du er i skiområdet Limone Piemonte.

Også det meget velkendte område Sestriére ligger tæt på Torino lufthavn, da der kun er en køretur på ca. halvanden time før du er ankommet.

Italien har altså skisportsområder for alle, og tager du på skiferie i Italien, er du sikret en skiferie ud over det sædvanelige, hvor også gode madoplevelser, en autentisk stemning og god vin kan kombineres med fantastisk skiløb på nogle af de mest kendte destinationer i verden.