Billige afbudsrejser

Før i tiden var afbudsrejser ensbetydende med, at man nærmest slog telt op og dannede lejr i lufthavnen, mens man, efter at have afhørt samtlige flyselskaber utælleligt mange gange, var på for navn med, den nu lettere irriterede og kortfattede ekspedient bag skranken.

Det var altså forholdsvis usikkert, hvorvidt man kunne få en afbudsrejse til en billigere pris. Samtidig var det også nødvendigt med en vis portion tålmodighed, stædighed sammenblandet med lidt held, for lige at ramme det helt rigtige tidspunkt. Punktet hvor destinationen matchede prisen i en himmelsk og fantastisk forening.

Samtidig forbandt man afbudsrejser med en, hvilket man nok stadig gør, spontan ide om at komme væk fra kulden og ned i varmen, at slippe for den trivielle hverdag, samt et opgør med den faste og monotone rutine. Nu skulle der ske noget nyt, spændende og anderledes. Dette gør man dog stadig og er et dejligt anderledes afbræk i hverdagen, væk fra kontoret, telefoner og anden stress og jag.

Det er ikke særligt tiltalende at skulle møde op i lufthavnen for at forhøre sig om afbudsrejser. Men her kommer internettet dig til hjælp. Flere og flere steder dukker der portaler op med oversigter over afbudsrejser. På disse hjemmesider kan man få et overblik over billigere rejser, så man hurtigt og nemt kan finde afbudsrejser og slipper for at være fysisk tilstede i lufthavnen.

Du kan med fordel krydstjekke de rejsetilbud du finder ved at tjekke Google Flights, Momondo eller Skyscanner og se om det kan være billigere at finde flybilletter selv. Er prisen i dollars, euro eller anden valuta kan du anvende denne valuta omregner og se hvad prisen er i danske kroner.

Dermed bliver det muligt for den mere dovne mand og kvinde, at kunne forfølge den spontane ide, om en afbudsrejse, fra den bløde og meget dybe sofa, som ellers ville have dræbt ideen om at bevæge sig ud i lufthavnen.

Konceptet

Ved afbudsrejser forstås det, at nogle giver afkald på deres rejser grundet ændringer i deres planlægninger, hvilket giver dig chancen for at købe rejsen til en billigere normalt. På trods af at flyselskabet kunne vælge at lægge rejsen op igen til normalpris, vil selskabet dog have nemmere ved at få solgt rejsen, hvis den bliver solgt som en afbudsrejse, da det er nemmere at omsætte en sådan. Altså en ‘win-win-situation’ for dig, hvis du er villig til at tilpasse dig nogle krav.

For at kunne få en rejse billigere, hænder det, at der er en hage ved købet. For det første, hvilket også er noget af det essentielle ved sådanne rejser, er der ofte kort tid indtil afgang, hvilket betyder at man skal tænke hurtigt.

Tidspunktet for afrejsen kan med nogle rejser være om nogle måneder, andre uger, mens andre igen er om få dage eller helt ned til timer, hvilket også kaldes de såkaldte last-minute-pladser. Dette er for den meget spontane, eller den, som venter længst tid. Med hensyn til hvor sent man køber en sådan rejse, er rådet ofte, at man skal slå til med det samme og ikke vente yderligere, da man kan risikere at rejsen er solgt.

Derudover kan man følge sin mavefornemmelse, indtil man når et punkt, hvor man synes at prisen er billig nok, samt tidspunktet for afrejse er passende for hvad man kan nå – for eksempel det at få fri fra arbejde.

Det begrænsede antal af pladser er en anden ting, man skal tage med i sine beslutninger omkring valg af afbudsrejser. Dette begrænsede udbud har indvirkning på, hvor hurtigt man skal beslutte sig for at købe rejsen. Hvor lang tid, der er til afgang, er også afgørende for hvor lang betænkningstid man har, samt hvornår på dagen flyet letter.

Er destinationen et mere populært feriemål kan muligheden for at pladserne er åbne over længere tid, begrænset, da flere mennesker dermed formentligt er interesseret i at få disse pladser. Anderledes og skæve afgangstider påvirker også afbudsrejsens popularitet, hvorved der er mere rift om pladserne, og dermed endnu mindre tid til at tænke sig om, hvis man stadig ønsker at få sig en plads til en billigere pris.

Rejsesæsonerne har indflydelse på, hvor hurtigt afbudsrejser bliver omsat. Derfor kan det anbefales at finde rejser udenfor sæsonen, hvor hovedparten af folk tager afsted på ferie. Herved spares der penge og efterspørgslen er også mindre, der er mere tid til at finde tid til rejsen, samt researche efter hotel, attraktioner og så videre…

Med nogle afbudsrejser er der også hotel med i pakken/prisen. Dette kan være praktisk, da man slipper for at skulle finde hotel selv. Det betyder dog at prisen på rejsen stiger. Alternativet er at finde en rejse til samme sted eksklusiv hotel. Bagefter kan man så finde et hotel, som matcher økonomien og ens preferencer. Dette kræver dog at man gider foretage noget research selv, men så det er godt, at Google er til.

Oversigt over udbuddet

Ved at skimme lettere hurtigt over hvilke afbudsrejser, der tilbydes, er det er tydeligt at se hvor mange destinationer der findes og tilbydes af flyselskaberne. Hertil er det også tydeligt at se, at destinationerne ikke kun er ukendte og fjerne steder, som kun Indiana Jones ville finde behag i.

Flere og flere rejsedestinationer er steder, som er mere venlige for den mindre berejste og udforskende mand eller kvinde. Man kunne sige mere turist-venlige steder, som taler til flere mennesker, og ikke kun til personen, som ønsker en meget unik oplevelse, men til folk, der blot ønsker at afbræk i hverdagen og noget afslapning væk fra vante omgivelser.

Destinationerne spænder over sydeuropæiske, Italien, Spanien og Grækenland, asiatiske, afrikanske og mange flere. Med andre ord er udbudet stort og der er rejser, som passer til folks lyst og smag, så der er også noget for den varmetrængende om vinteren.

Som tidligere nævnt er det muligt at få overblik over det enorme udbud af afbudsrejser på forskellige måder. Den ene måde er at besøge portaler, der samler afbudsrejser på et sted, hvorved man kan sammenligne rejser og dermed finde den billigste, nemmeste og mest tiltalende rejse. Der findes flere hjemmesider, der samler afbudsrejser, så det er nemt at finde frem til en portal, der passer til dig. Det kan dog ende med at blive uoverskueligt på grund af det stor udvalg af udbudsrejser.

Portalerne samler data fra selskabernes egne hjemmesider, hvor du selvfølgelig også selv kan søge efter afbudsrejser. Her er udvalget selvfølgelig mere begrænset da det kun er for et selskab, dog kan det derfor være nemmere at bevare overblikket over afbudsrejserne.

Muligheden for at tilpasse din søgning er heldigvis til stede på begge platforme, så du ikke farer vild i tilbuddene. Rejser du indenfor EU så sørg for at få et telefonabonnement med EU data inkluderet da det ellers kan blive en dyr omgang at surfe på telefonen mens du holder ferie.

Den hardcore/gambleren

Er du frisk og modig, kan du også vælge at besøge lufthavnen i egen person, og ende med at komme på fornavn med damerne bag skrankerne. Ved at satse lidt kan du være heldig at et flyselskaber har en afbudsrejse med afgang samme dag, samtidig med at du kan spare flere penge.